Ozon Water Generator: Schoon Water voor je Gezondheid

Water uit de kraan gebruiken we niet alleen als drinkwater, maar ook om onze handen te wassen, voor voedselbereiding, om schoon te maken, om thee te maken, en voor nog veel meer. Eerst staan we stil bij de vraag waarom water belangrijk is voor Biologische Organismen. We gaan daarbij gemakshalve maar uit van de veronderstelling dat het water uit de kraan puur en schoon is. Dat is in de huidige tijd echter niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op de kwaliteit van het water uit de kraan. Eén van de mogelijkheden is het toevoegen van Ozon aan het kraanwater met een Ozon Water Generator. De voordelen hiervan behandelen we in deze blog. Ook vertellen we wat Ozon is en hoe het ontstaat.

Waarom Water belangrijk is voor Biologische Organismen

Water is essentieel voor biologische organismen, waaronder mensen, en speelt een cruciale rol in tal van fysiologische processen. Het wordt daarom dan ook aanbevolen om voldoende water te drinken gedurende de dag voor het behoud van een goede gezondheid en het goed functioneren van het menselijk lichaam.  We noemen een aantal redenen waarom water belangrijk is:

Hydratatie en Vochtbalans: Water is essentieel voor het handhaven van de vochtbalans in het lichaam, wat cruciaal is voor het functioneren van organen en biologische systemen.

Transport van Voedingsstoffen en Zuurstof: Water fungeert als een transportmedium in het lichaam. Het helpt bij het vervoer van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, naar cellen en weefsels. Ook is het betrokken bij het transport van zuurstof door het bloed naar alle delen van het lichaam.

Verwijdering van Afvalstoffen: Water speelt een sleutelrol in het uitscheidingssysteem. Het helpt bij de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam via urine, zweet en ontlasting. De nieren gebruiken water om afvalstoffen te filteren en te verwijderen uit het bloed.

Regulatie van Lichaamstemperatuur: Water helpt de lichaamstemperatuur te reguleren. Door zweten en de verdamping van zweet aan het huidoppervlak, kan het lichaam warmte afgeven en afkoelen. Dit is cruciaal voor het handhaven van een stabiele interne temperatuur.

Ondersteuning van Spijsvertering en Metabolisme: Water is een belangrijk component van spijsverteringssappen en helpt bij de vertering en opname van voedsel. Het is ook nodig voor de afbraak van voedsel en het oplossen van voedingsstoffen, zodat deze kunnen worden opgenomen in het bloed.

Bevordering van Huidgezondheid: Voldoende hydratatie is belangrijk voor de gezondheid en elasticiteit van de huid. Het helpt de huid te hydrateren, vermindert droogheid en kan bijdragen aan een gezonde uitstraling.

Daarnaast kan uitdroging invloed hebben op cognitieve functies zoals concentratie, alertheid en kortetermijngeheugen en water drinken geeft een gevoel van volheid, waardoor je minder snel te veel gaat eten.

Schoon Kraanwater niet altijd meer vanzelfsprekend

Voor drinkwater en om koffie en thee te zetten gebruiken de meeste mensen kraanwater. Echter het is in de huidige tijd niet altijd meer gegarandeerd dat dit schoon drinkwater oplevert. Vanwege toenemende verontreinigingen in oppervlaktewater en grondwater wordt het voor de waterzuiveringsbedrijven steeds lastiger om het water goed genoeg te zuiveren. Denk hierbij aan vervuiling met microplastics, medicijnresten en bestrijdingsmiddelen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig methoden en producten op de markt om zelf invloed uit te oefenen op de kwaliteit van het water uit de kraan. Meditech Europe ziet het belang in van het zuiveren van kraanwater en biedt hiervoor verschillende oplossingen aan. Denk hierbij aan:

Voor meer informatie hierover bekijk onze andere blogs over water en onze productbeschrijvingen. In deze blog gaan we het met name hebben over het verrijken van water met  Ozon en de Ozongenerator die Meditech Europe op de markt brengt.

Schoon Water met Ozon

Wat is Ozon

Ozon is een molecuul dat bestaat uit drie zuurstofatomen, met de chemische formule O3. Het verschilt van het zuurstofgas (O2) dat we inademen, dat uit twee zuurstofatomen bestaat. Ozon komt van nature voor in de atmosfeer (de ozonlaag) en speelt een belangrijke rol in het beschermen van de aarde tegen schadelijke ultraviolette (UV) straling van de zon. De ozonlaag in de atmosfeer ontstaat doordat zuurstofmoleculen splitsen onder invloed van ultraviolette straling. De splitsingsproducten worden zuurstofradicalen genoemd. Deze radicalen reageren weer met een ander zuurstofmolecuul en vormen zo Ozon.

De Ozongenerator voor Waterzuivering

Het is mogelijk om zelf Ozon te maken en dit toe te voegen aan het kraanwater. Meditech Europe verkoopt een Ozon Water Generator die Ozon toevoegt aan het water uit de kraan. De Ozon Water Generator van Meditech Europe gebruikt een elektrische lading om ozon (O3) te genereren, dat vervolgens wordt gemengd met water. Wanneer dit ozonrijke water in contact komt met verontreinigingen, breekt de Ozon deze effectief af, waardoor een schoon en veilig resultaat ontstaat. Dit proces is zowel krachtig als veilig, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan toepassingen. Ozon toegevoegd aan water is niet giftig, zolang de concentratie onder een bepaald niveau blijft.

Toepassingen Ozonwater

Ozon wordt in de industrie vaak toegepast vanwege zijn desinfecterende eigenschappen. Ozon is een krachtige reiniger die bacteriën, virussen en andere verontreinigingen elimineert zonder het gebruik van chemische middelen. Ozon wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie.

Na het toevoegen van Ozon aan water zal de Ozon vrij snel terugkeren in zijn originele vorm, namelijk zuurstof (O2). Hierdoor laat Ozonwater, in tegenstelling tot sommige andere middelen, geen resten achter.

Een aantal toepassingen van Ozonwater:

Zorgt voor een goede hygiëne: Denk aan het wassen van je handen met Ozonwater, zeep is dan niet meer nodig. Maar ook het gebruiken van Ozonwater voor de huid kan bijdragen aan een grondige huidverzorging.

Voedsel ontsmetten: Het wassen van vis, vlees en bladgroenten met Ozonwater zorgt ervoor dat dit voedsel ontsmet wordt. Zo blijven de producten nog langer vers maar daarnaast worden de groenten en fruit gereinigd van pesticiden resten en giftige chemische stoffen.

Drinkwater desinfecteren en steriliseren: Ozon doodt niet alleen bacteriën, virussen, schimmels en andere micro-organismen, maar ook bijvoorbeeld chlorideresten die nare geuren en smaken veroorzaken, waardoor kraanwater ondrinkbaar wordt. Koffie of thee bereid met geozoniseerd water heeft een lekkere smaak. Desgewenst kunt u geozoniseerd water een half uur laten staan voordat u het opdrinkt, zodat de kenmerkende ozongeur kan verdwijnen.

Oxidatie van Verontreinigingen: Ozon kan helpen bij het afbreken van chemicaliën en andere verontreinigingen in water, zoals pesticiden, hormonen, en andere organische stoffen. Dit proces vermindert de aanwezigheid van schadelijke stoffen in het drinkwater.

Conclusie

De Ozon Water Generator biedt een innovatieve en effectieve oplossing voor het verbeteren van de kwaliteit van kraanwater. Gezien de groeiende bezorgdheid over verontreinigingen zoals microplastics, medicijnresten en bestrijdingsmiddelen in ons drinkwater, is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op methoden die water zuiveren en desinfecteren. Het toevoegen van Ozon aan kraanwater met behulp van een Ozongenerator blijkt een krachtig middel te zijn om bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen te elimineren, zonder chemische restanten achter te laten. Dit biedt vele voordelen en daarom is de Ozon Water Generator van Meditech Europe een waardevol hulpmiddel voor iedereen die de kwaliteit van zijn kraanwater wil verbeteren.

Ontdek zelf de voordelen van Ozonwater en maak de overstap met behulp van de Ozone Water Micro Generator van Meditech Europe. Neem vandaag nog contact met ons op via info@meditecheurope.nl of bel +31527 292 331 voor meer informatie.