Maandelijkse Archieven: Juli 2024

  1. Klanktherapie: een Ervaring van Diepe Resonantie

    Klanktherapie: een Ervaring van Diepe Resonantie

    Klanktherapie of "Soundhealing" is een alternatieve geneeskundige praktijk waarbij geluidstrillingen worden gebruikt om het fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen. Het idee achter klanktherapie is dat (geluids)frequenties kunnen resoneren met cellen en celstructuren en verschillende systemen en processen kunnen beïnvloeden. In deze uitgebreide blog gaan we in op de oorsprong en de werking van klanktherapie en benoemen we veel gebruikte instrumenten. Tot slot bespreken we enkele alternatieve benaderingen die ook gebaseerd zijn op frequentie en resonantie.

    Waar komt klanktherapie oorspronkelijk vandaan?

    Klanktherapie heeft zijn wortels in eeuwenoude tradities en culturen over de hele wereld, waar geluid en klank al lange tijd wordt erkend als een krachtig middel voor genezing, welzijn en harmonie.

    Verschillende oude culturen, zoals de oude Egyptenaren, Grieken, Indiërs en inheemse volkeren over de hele wereld, gebruikten geluid in rituelen,

    Lees meer »
  2. Waarom een Koperen Drinkfles je Water en Lichaam Verrijkt

    Waarom een Koperen Drinkfles je Water en Lichaam Verrijkt

    Dat voldoende water drinken nodig is om gehydrateerd te blijven weten we eigenlijk allemaal wel. Iets minder bekend is dat water drinken uit plastic flessen niet altijd goed voor je is, vanwege de microplastic deeltjes die je daardoor met het water binnen kunt krijgen. Ook BPA-vrije flessen, hoewel gezonder, kunnen nog steeds microplastics aan het water afgeven. Beter is het om alternatieve materialen te gebruiken zoals koper, waarbij koper ook nog het voordeel heeft dat het je drinkwater verrijkt.  Lees snel verder om meer over het gebruik van koperen drinkflessen te weten te komen.

    Waarom Water drinken belangrijk is

    Het wordt aanbevolen om voldoende water te drinken gedurende de dag voor het behoud van een goede gezondheid en het goed functioneren van het menselijk lichaam. Hier zijn de volgende redenen voor:

    Hydratatie: Water is cruciaal voor het handhaven van een goede hydratatie in het lichaam. Het helpt bij het transporteren van

    Lees meer »
  3. Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Praktijk

    Wat je moet weten over Intermittent Fasting: De Praktijk

    Welkom bij het tweede deel van onze serie over Intermittent Fasting. In ons eerste blog hebben we de theorie achter Intermittent Fasting besproken en uitgelegd waarom deze methode goed kan zijn voor je algehele gezondheid. In dit blog gaan we dieper in op de praktijk van Intermittent Fasting en geven we je praktische tips om ermee te beginnen. Het woord "vasten" kan bij veel mensen onmiddellijk gedachten oproepen aan honger en ontbering, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Als je het langzaam opbouwt en de eerste weken rustig begint, zul je merken dat het meestal meevalt. In deze blog bespreken we hoe je Intermittent Fasting op een haalbare en gezonde manier kunt integreren in je dagelijks leven. Lees verder om meer te leren over de praktijk van Intermittent Fasting.

    Wat betekent Intermittent Fasting in de praktijk

    Intermittent fasting (IF) is een eetpatroon waarbij perioden van vasten worden afgewisseld met perioden waarin voedsel wordt geconsumeerd.

    Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe