Maandelijkse Archieven: Maart 2023

  1. Hoe belangrijk is vitamine K2?

    Circa 40% van alle Nederlanders heeft een vitamine K-tekort. Maar hoe belangrijk is vitamine K2? Ontdek het in dit blog.

     

    Hoe belangrijk is vitamine K2?

    Circa 40% van alle Nederlanders heeft een vitamine K-tekort. Een groot gedeelte van deze groep is zich daar niet van bewust. Pasgeboren baby's kunnen zelf nog geen vitamine K aanmaken, zij moeten dit dus gesuppleerd krijgen. Hoe belangrijk is vitamine K2 eigenlijk?

     

    Waarvoor dient vitamine K2

    Vitamine K is een vetoplosbare vitamine en is afgeleid van het Deense woord Koagulation Vitamin. Dit woord is door de Deense onderzoeker Hendrik Dam aan de voedingsstof gegeven. 

     

    Terwijl vitamine K1 vooral naar de lever wordt getransporteerd, bereikt K2 veel beter de andere weefsels, zoals botten, bloedvaten en nieren.

     

    Vitamine K2 brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee.  Vitamine K2 heeft mogelijk sterk anti-oxidatieve

    Lees meer »
  2. Het belang van vitamine B12

    Ons lichaam heeft vitamines als bouwstof nodig om goed te functioneren. Vitamine B12 is zo’n vitamine. In dit blog ontdek je het belang van vitamine B12.

    Het nut van vitamine B12

    Vitamine B12 is wateroplosbaar en zeer belangrijk, omdat het een belangrijke rol speelt in het reguleren van de DNA-activiteit en het vervoeren van zuurstof in het bloed. Het is de enige wateroplosbare vitamine die een opslagplaats in de lever heeft. Het lichaam geeft daarmee het nut aan van voldoende voorraad van deze vitamine. Vitamine B12 is betrokken bij minimaal 300 biochemische processen in het lichaam.

    Vitamine B12 is nog bij veel meer processen betrokken. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

     

    Energie

    Vitamine B12 helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten.

     

    Geheugen

    De vitamine draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen, zoals concentratie e

    Lees meer »
  3. Darmflora herstellen

    Heb je last van een moeilijke spijsvertering, een matige stoelgang of is je natuurlijke weerstand laag? Dan kan het zijn dat je darmflora uit balans is. In dit blog ontdek je hoe je de darmflora kunt herstellen.

     

    Het belang van een gezonde darmflora

    In onze dikke darm leven miljoenen bacteriën, zowel goede als slechte. Samen vormen ze de darmflora. Goede bacteriën breken voedsel af en zetten het om in belangrijke voedingsstoffen. Als de groep slechte bacteriën te groot is, dan is de balans weg. Zo’n verstoorde darmflora kan klachten als een opgeblazen gevoel, een matige stoelgang, constipatie of obstipatie, winderigheid, een vitaminetekort, een lage weerstand en een verminderde stofwisseling met zich meebrengen. Het is belangrijk om je darmflora te herstellen en terug in evenwicht te brengen. Twee factoren spelen hierbij een belangrijke rol, te weten het immuunsysteem en de darm-brein connectie.

     

    Immuunsysteem

    Lees meer »
  4. Tanden poetsen zonder tandpasta

    Tanden poetsen: het is een goede dagelijkse gewoonte voor een gezond en stralend gebit. In onze Westerse samenleving is het aanbod aan tandpasta overweldigend en veel mensen zitten met de vraag welke tandpasta ze moeten kiezen. Tanden poetsen zonder tandpasta wordt immers als onprettig ervaren. In dit blog ontdekt u of er verschil is tussen tanden poetsen met of zonder tandpasta.

     

    Geen verschil met of zonder tandpasta?

    Er is veel onderzoek gedaan naar tandpasta, waaronder door tandarts en klinisch epidemioloog Cees Valkenburg. Voor zijn promotieonderzoek ging hij op zoek naar bewijs voor de klinische werkzaamheid van tandpasta. Uit dit promotieonderzoek blijkt dat het niet uitmaakt als u een keer zonder tandpasta poetst als het gaat om het verwijderen van tandplak. Als u langdurig geen tandpasta zou gebruiken tijdens

    Lees meer »
  5. Eczeem behandelen

    Eczeem staat in de top vijf van meest voorkomende chronische aandoeningen. Vervelend, vooral die jeuk. In dit blog ontdekt u hoe eczeem ontstaat, veelvoorkomende vormen van eczeem en hoe u eczeem kunt behandelen.

     

    Veelvoorkomende vormen van eczeem

    Eczeem is er in allerlei soorten en de rode, jeukende plekken kunnen op het hele lichaam voorkomen. Wij lichten twee veelvoorkomende vormen van eczeem uit.

     

    Atopisch eczeem

    Atopisch eczeem is eczeem met een erfelijke aanleg. Mensen die last hebben van deze vorm van eczeem, hebben dit meestal al sinds de kinderjaren. Atopisch eczeem kan tijdelijk verdwijnen en later weer opspelen. U vindt het eczeem vaak terug aan de binnenkant van de elleboog, in de knieholte, op de enkels in de nek en rond de ogen.

     

    Contact eczeem

    Contact eczeem is een huidontsteking veroorzaakt door een allergische- of irritatiereactie na contact met een bepaalde stof. Contact

    Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe