Maandelijkse Archieven: Februari 2022

  1. Wat zijn wratten en hoe kom ik er vanaf

    Zo’n klein onschuldig bultje op de huid. Een deel van de bevolking heeft er last van. Meestal verdwijnen ze vanzelf na verloop van tijd, maar sommige gaan niet weg en kunnen zelfs voor problemen zorgen. We hebben het hier natuurlijk over wratten. In dit blog leest u wat wratten zijn, hoe deze ontstaan, hoe u ze kunt voorkomen, de impact van wratten op uw gezondheid, hoe u van uw wratten af kunt komen en tips tegen wratten.

     

    Wat zijn wratten

    Wratten zijn goedaardige, ruwe uitstulpingen van de huid en worden overgedragen door persoonlijk contact. Wratten zijn meestal huidkleurig en vertonen vaak kleine zwarte puntjes. De meest voorkomende plaats van wratten zijn uw handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen op uw lichaam voorkomen. Wratten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: de verruca vulgaris, de planetaire wrat, de platte wrat, de draadwrat en de genitale wrat.

     

    Lees meer »
  2. De invloed van een vitamine D-tekort op uw gezondheid

    Stralende dagen met mooi en zonnig weer: het heeft een positief effect op de gemoedstoestand van mensen. Dat komt omdat mensen dan serotonine aanmaken, een stofje waar we blij van worden. Ons lichaam maakt op die momenten niet alleen serotonine aan, maar ook vitamine D.

    Vitamine D is belangrijk voor het reguleren van verschillende processen in het lichaam. Het zorgt er onder meer voor dat calcium uit voeding wordt opgenomen, wat belangrijk is voor het stevig houden van botten en het goed laten functioneren van de spieren en hersenen. Een vitamine D-tekort heeft dus negatieve invloed op uw gezondheid. In dit blog ontdekt u meer over een vitamine D-tekort, wat de oorzaken zijn en wat u ertegen kunt doen.

     

    Wat is een vitamine D-tekort

    Zonlicht is voor uw lichaam de belangrijkste bron voor de aanmaak van vitamine D. Bij een vitamine D-tekort maakt uw lichaam te weinig vitamine D aan, dit wordt ook wel vitamine D-deficiëntie

    Lees meer »
  3. Wat is hooikoorts en wat kunt u ertegen doen?

    De meeste grassen, planten en bloemen bloeien tussen februari en september. Deze bloeiperiode is prachtig om te zien, maar voor veel mensen is het een van de mindere periodes van het jaar: de start van het bloeiseizoen betekent ook de start van het hooikoortsseizoen. Ongeveer 10 tot 15% van alle Nederlanders heeft last van hooikoorts. Hooikoorts kan als enorm vervelend worden ervaren en leidt tot verschillende gezondheidsklachten. In dit blog leggen we u uit wat hooikoorts is en wat u ertegen kunt doen.

     

    Wat is hooikoorts

    Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel afkomstig van grassen, bomen en planten. Dat stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Op het moment dat u stuifmeel in uw ogen, neus, mond, keel of luchtpijp krijgt, worden uw slijmvliezen dikker en gaan ze meer slijm produceren waardoor u klachten krijgt.

     

    Lees meer »
  4. Hoe vitaal bent u? Doe de vitaliteitscheck

    Lekker in uw vel zitten is belangrijk, het heeft een positief effect op uw gezondheid. De mate waarin u lekker in uw vel zit wordt bepaald door zowel uw fysiek als mentale welbevinden. Een vitaliteitscheck helpt u te kijken naar de totaalbalans op deze gebieden en geeft u inzicht op welke vlakken u uw vitaliteit kunt meten en verbeteren. Doe de vitaliteitscheck in dit blog en gun uzelf een lichaam dat in balans is.

     

    Betekenis vitaliteit

    Vitaliteit betekent letterlijk: levenskracht. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat leven betekent. Kijken we in de Van Dale, dan betekent ‘vitaal’: voor het leven van groot belang, maar ook krachtig en energiek.

    Kortom: vitaliteit gaat over de kracht en energie waarmee mensen fysiek, mentaal en emotioneel in het leven staan. We lichten fysieke en mentale vitaliteit nader voor u toe.

     

    Fysieke vitaliteit

    Fysieke mentaliteit

    Lees meer »
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe